Често задавани въпроси

Общи въпроси

Да. Ние предлагаме системи от елементи за неръждаеми парапети, подходящи за самостоятелно изграждане (монтиране) Това ви дава възможността да ги монтирате самостоятелно.

Да. Предлагаме изпълнение на парапети по индивидуален проект, които могат да бъдат изцяло заварени. Ние ще произведем вашият парапет, а  ако вие желаете можете да го  монтирате – лесно и просто. Разбира се можем и да го монтираме.

Да. Готови сме да посрещнем всички ваши стандартни и   нестандартни поръчки и произведем изделието (парапетите), от които имате нужда.

Да. Предлагаме производство на готови колонки за неръждаем парапет, които можете да монтирате сами, както и всякакви части и аксесоари за различни видове материали и системи парапети (виж тук). Можете да закупите само това, което ви е необходимо.

Стъклени парапети

Когато искаме повече пространство (стъклата ни придават усещане за пространство).
Когато не желаем метал в интериора.
Когато е налична  здрава основа, за която може да се монтира такъв парапет (Обикновено съклата  са дебели и тежки).

Монтажът на такива парапети може да бъде извършен по два начина. Единият е с подов профил, който се монтира върху борда (можете  да видите такова решение ТУК), а другият е странично към него (или странично към стъпалата на стълбите – можете  да видите такова решение ТУК).

Когато избираме стъклен парапет, нямаме избор на дебелина на стъклата. Задължително условие е да се използва 8+8 закален ламинат. Това гарантира здравината. Можем да изберем единствено цвят.
Груба грешка е избор на тънки стъкла, основан на по-ниската цена. Такъв  избор може да доведе след себе си разочарование заради здравината на парапета и по-лошото – счупване на стъклата.
Здравият стъклен парапет е съвкупност от два фактора: достатъчно дебело и закалено стъкло.  При неизпълнение  или грешен подбор на някой от тях резултатът е компрпметиране на здравината на парапета и свързаните с това рискове при експлоатацията му.
Обикновено този тип парапети изисква стъкла с дебелина минимум 8мм+8мм. – които са предварително закалени. Това ще гарантира Вашата безопастност!

Неръждаеми парапети

Защото здравината, която дава прилагането на такъв  материал е в пъти по-голяма, в сравнение с  алуминиевите парапети.
Защото можем да изпълним всеки индивидуален проект по Ваш вкус.
Защото е с универсален  цвят и лесно съчетаем с Вашия интериор или екстериор.
Защото  е с разумна цена.
Защото не изисква допълнителна поддръжка (боядисване).
Защото като съотношение  цена-качество-дизайн, това е най-разумното и предпочитано решение. Като цена са по-евтини от стъклените парапети, в същото време много по-здрави от алуминиевите.

Да. При избор на такъв  парапет, ниe можем да изпълним всеки Ваш индивидуален проект и дизайн. Иноксът може да бъде съчетан с елементи от стъкло, дърво или друг материал, подходящ за връзка с цялостия вътрешен дизайн на Вашя дом и да задоволи всяко индивидуално желание.

Алуминиеви парапети

Когато искаме по-лек парапет
Когато искаме по-евтин парапет
Когато изграденият вече строителен елемент, върху който ще бъде монтирам парапета, затруднява или не е подходящ за монтаж на друг вид парапети.

Основен недостатък на тези системи е по- ниската здравина и дълготрайност на монтираната система.

При тях има възможност за избор на различен цвят, който се предлага от производителите (силвър, шампанско или златен), прахово боядисани в цвят по RAL и дървесен цвят (имитация на дърво).
В ценово отношение, това е бюджетното решение.

Да. При използване на достатъчно качествени и дебелостенни профили , те също гарантират необходимата здравина. Но за съжаление, вносителите на такива системи, не ги предлагат. По тази причина, Ние внасяме наша система алуминиеви парапети (с по-дебелостенни профили), които да гарантират по-добра здравина.

Стоманени парапети

Да. При използването на този вид материал също както при неръждаемите парапети, можем да изпълним всеки  Ваш модел или проект.

Да. За да защитим материала от корозия, ние предлагаме  антикорозионна обработка чрез горещо поцинкованe.След това можем да нанесем прахово епокси- полиестерно покритие с цвят, избран от Вас по RAL.
Съчетаването на двата вида покритие гарантира дълготрайност на изделието без допълнителна поддръжка.

Стоманените парапети напоследък се търсят  по-рядко, заради повишената опасност от поява на корозия и  от допълнителна обработка след време (боядисване и поддръжка).

Когато търсим по-евтино решение от неръждаемата стомана.
Когато проектът ни е дизайнерски (индивидуален).
Когато искаме по-здрав парапет от алуминиевия, но по-евтин от неръждаемия.